Wanneer je een woning wilt inrichten is de vloer die je kiest enorm belangrijk. Tegenwoordig kan je kiezen tussen tientallen vloersoorten en dit maakt de keuze voor veel mensen erg lastig. Toch zien we nog steeds dat de meeste mensen kiezen voor de bekende houten vloeren. Deze vloeren hebben een unieke uitstraling, waardoor ze in elke woning passen. Een mooie vloer is een flinke investering, maar kan voor jaren mee gaan, mits je de vloer op de juiste manier onderhoudt. Veel mensen vinden het echter lastig om een houten vloer goed te onderhouden. Voor deze mensen hebben wij wat tips.

Voorzorgsmaatregelen

Wanneer je een mooie vloer wilt houden, zijn voorzorgsmaatregelen cruciaal. Om te beginnen is het belangrijk dat je oplet met wat voor schoenen je over de vloer loopt. Naaldhakken zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor op een houten vloer. Deze hakken kunnen namelijk voor putten in de vloeren zorgen. Hiernaast is het handig om beschermende dopjes onder het meubilair aan te brengen. Wanneer je meubilair koopt is het ook belangrijk om goed na te denken of het voor krassen of schade aan de vloer kan zorgen. Ten slotte zijn veegmatten bij deuren erg belangrijk. Dit voorkomt dat zand of andere viezigheid naar binnen komt. Zand kan namelijk als schuurmiddel werken en de vloer beschadigen.

Onderhouden van de vloer

Eigenlijk heeft een houten vloer veel minder onderhoud nodig als de meesten denken. Het is belangrijk dat je de vloer regelmatig schoon maakt. Dit kun je simpelweg doen door stof te zuigen of stofwisdoekjes te gebruiken. Hiernaast is het handig om de vloer periodiek bij te werken. Wanneer je een mooie gelakte vloer hebt is het nodig om deze regelmatig te polishen om de vloer mooi te houden.

Laklaag

Over het algemeen raden wij aan om een laklaag op de vloer te doen voor een mooie uitstraling en extra bescherming. Trae Lyx lak kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw vloer een stuk langer mee gaat. Wil je meer weten over een goede lakverf? Neem dan een kijkje op www.verf.nl.