Heb jij je weleens afgevraagd waar je de kadastrale kaart maatvoering perceel kunt bekijken? Dat kan gewoon online! Ben jij benieuwd naar wat de kadastrale kaart met maatvoering perceel precies is, dan raden we je aan om verder te lezen. Op deze pagina lees je namelijk alles wat je over de kadastrale kaart moet weten. Zo leggen we onder andere uit in welke situaties het ontzettend handig is om toegang te hebben tot de kadastrale kaart.

De erfgrenzen worden al snel duidelijk met de kadastrale kaart

Een van de situaties waarin je de kadastrale kaart maatvoering perceel kunt bekijken, is als er onduidelijkheid bestaat over de erfgrenzen van een perceel. Twijfelen jij en je buurman bijvoorbeeld over waar de schutting moet komen te staan? Of is er zelfs een conflict over de erfgrenzen? Dan is het aan te raden om de kadastrale kaart te bekijken. Hier staan namelijk alle gegevens over de maatvoering van een perceel geregistreerd. De data is afkomstig van het Kadaster en is dus betrouwbaar. Na het opvragen van de maatvoering van een perceel kan er dus geen onduidelijkheid over de erfgrenzen meer bestaan.

De eigenaar van een perceel bepalen

Met de kadastrale kaart maatvoering perceel kun je echter nog veel meer. Zo is het ook zeer eenvoudig om in te zien wie de eigenaar van een perceel is. Hiervoor moet je de eigendomsinformatie downloaden. Dat kan tegen een klein tarief en vervolgens weet je precies wie nu de eigenaar van een pand is. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je geïnteresseerd bent in het pand en benieuwd bent of je het kunt kopen, maar ook als een perceel niet goed onderhouden is.

Je eigen woning bekijken

De kadastrale kaart is vooral in bepaalde specifieke gevallen erg handig. Toch is het ook aan te raden om de kaart eens te bekijken als je geen specifiek doel voor ogen hebt. Misschien is er nog wel interessante informatie over jouw woning terug te vinden! Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het bouwjaar van een woning? Of wil je meer weten over bestemmingsplannen bij jou in de buurt? Ook dan is het aan te raden om gebruik te maken van de kadastrale kaart maatvoering perceel.