Wanneer er calamiteiten in een gebouw uitbreken in de vorm van brandgevaarlijke situaties of wanneer er een echte brand uitbreekt, is het van belang dat het gebouw voorzien is van een werkende brandmeldinstallatie. Wanneer dit niet het geval is, door een storing of door onderhoud aan een brandmeldinstallatie, moeten deze werkzaamheden vervangen worden. Voor het overnemen van deze taken zijn er dan rijksgediplomeerde specialisten in te huren om te veiligheid te waarborgen.

Onderhoud aan een brandmeldinstallatie

Om de brandveiligheid in gebouwen te waarborgen is het van belang dat er brandmeldinstallaties aanwezig zijn. In complexe gebouwen, en locaties waar geslapen wordt, maken brandmeldinstallaties het verschil tussen leven en dood. De installaties zijn in staat om een beginnende brand snel te detecteren zodat de aanwezigen van het pand vroegtijdig gealarmeerd kunnen worden. Het is dan natuurlijk van groot belang dat brandmeldinstallaties goed functioneren. Onderhoud aan een brandmeldinstallatie is dan ook onmisbaar. Wanneer een brandmeldinstallatie uitvalt, is het ontruimingsalarm niet meer hoorbaar, de BHV organisatie zal niet worden geïnformeerd, liften zullen niet meer aangestuurd worden en deuren vallen niet meer automatisch dicht.

Brandwacht inhuren

Wanneer een brandmeldinstallatie een storing heeft of onderhoud nodig heeft, is het van belang dat er een vervangende kracht komt om de taken van de installatie over te nemen. De specialist die daar dan voor nodig is, is een brandwacht. Niet alleen bij problemen met de installatie kun je een brandwacht inhuren, maar ook bij werkzaamheden op evenementen en storingen met sprinklerinstallaties. Een brandwacht is er speciaal voor de veiligheid van andere. Het inhuren van een brandwacht is van belang om zo verzekerd te zijn dat beginnende branden vroegtijdig gelokaliseerd worden, de ontruiming van een pand soepel kan verlopen en dat nodige EHBO toegepast kan worden.

Het inhuren van een brandwacht bij uitval van een brandwacht installatie is niet alleen noodzakelijk voor de veiligheid, maar is ook nog eens verplicht door de brandweer, gemeente en verzekeraar.

De Groot Brandwachten

Heeft de brandmeldinstallatie onderhoud nodig en wil je een brandwacht inhuren? Dan kan je terecht bij De Groot Brandwachten. Zij zullen je voorzien van rijksgediplomeerde brandwachten en kunnen binnen 2 uur op locatie aanwezig zijn. Een rijksgediplomeerde brandwacht is dan ook opgeleid bij de brandweer en zijn beter opgeleid dan gewone industriële brandwachten. De Groot is  24 uur en zeven dagen per week bereikbaar en werken in verschillende branches zoals; horeca, industrie, evenementen en de bouw.