Als er gesproken wordt over zakelijk krediet zonder bkr, dan wordt vaak bedoeld dat je liever de toetsing niet wilt ondergaan. Er wordt weleens gesteld dat dit onmogelijk is. Toch is dit niet helemaal het geval. Wie het slim aanpakt, kan namelijk heel gemakkelijk de toetsing zo veel als mogelijk voorkomen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om te weten waar je op moet letten en wat je mag verwachten. Er kunnen allerlei redenen zijn om dit dus ook even goed uit te zoeken. Zo kan je er als ondernemer ook optimaal van profiteren.

Niet lenen bij een financiële instelling
De eerste mogelijkheid die je als ondernemer hebt, is geld lenen bij anderen. Het gaat dan om verstrekkers van leningen die niet als financiële instelling te boek staan. Omdat deze verstrekkers niet aan de voorwaarden van financiële instellingen hoeven te voldoen, is het dus ook niet nodig om een controle bij het BKR te doen. Dat maakt het wel gemakkelijk om zakelijk krediet zonder bkr op deze wijze af te sluiten. Natuurlijk is het wel belangrijk om dan goed te weten met wie je gaat werken. Zo kan je toch veilig het geld lenen dat je nodig hebt.

Speciale instellingen aanspreken voor een lening
Er zijn ook allerlei andere opties om aan zakelijk krediet zonder bkr te komen. Zo zijn er verschillende financiële instanties die wel gewoon leningen aanbieden, zonder de toetsing te doen. Dit kan dus een goede weg zijn om gebruik te maken van de mogelijkheden. Het kan dan wel zo zijn dat de voorwaarden net even anders zijn dan bij gewone verstrekkers. Denk bijvoorbeeld aan een iets hogere rente die gerekend wordt. Op die manier kan je dan zorgen dat je zakelijk kunt groeien, maar moet je wel rekenen op iets meer kosten op dit gebied.

Mogelijkheden via de overheid
In sommige gevallen kan ook de overheid ondernemers helpen om verder te groeien. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van speciale regelingen. Het voordeel van deze regelingen is dat ze ook in de categorie zakelijk krediet zonder bkr vallen. Wanneer de overheid je in aanmerking laat komen voor deze vormen van lenen, dan zal de toetsing bij het BKR komen te vervallen. Dat kan dus ook een aantrekkelijke optie zijn om mee aan de slag te gaan. Het is belangrijk om wel te weten welke voorwaarden gelden om hiervoor in aanmerking te komen als je ondernemer bent.

Moderne manieren van financieren
Zakelijk krediet zonder bkr is ook te verzorgen door gebruik te maken van bijvoorbeeld moderne manieren van financieren. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruikmaken van mogelijkheden zoals crowdfunding. Dit is natuurlijk een manier die door de jaren heen alleen maar populairder is geworden. Het is bovendien een goede manier om de risico’s te spreiden. Er zijn verschillende platformen die zich hiermee bezighouden tegenwoordig. Het is altijd goed om eens te kijken welk platform het best aansluit op wat jij als ondernemer nodig hebt op het gebied van krediet. Dit kan heel goed werken en er komt geen toetsing bij kijken.

De verschillende mogelijkheden naast elkaar leggen
Een zakelijk krediet zonder bkr toetsing krijgen, hangt dus af van wat jij het beste vindt passen. Het is dus slim om de verschillende soorten mogelijkheden naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken. Op die manier kan je er dan het maximale uit halen. Dat is voor een ondernemer natuurlijk altijd de belangrijkste voorwaarde. Dit is namelijk de manier waarop je dan het best kunt groeien. Alle opties kunnen aantrekkelijk zijn, van crowdfunding tot en met het lenen bij particulieren die je graag willen helpen met groeien.